Úton

Egy túrán kicsit úgy érzi az ember, mintha legyőzné önmagát. Először az elindulás, aztán végigcsinálni… A dologhoz mindenképpen a komfortzónánk átlépése szükséges, már önmagában ez is egy tekintős győzelemnek látszik magunk felett. Egy túrát nem azért kell végigcsinálni, hogy legyőzzük magunkat. Nem szabad csak a célra koncentrálni, mert sok mindent szem elől veszíthetünk az úton. Ha végig élvezzük az út minden egyes méterét, értelmet nyer a célba érés fogalma.

Mégpedig abban, hogy valójában soha nem érünk célba.

Az egyik út követi a másikat, s még ha néha valóban úgy is érezzük, hogy célba értünk, később rájövünk, hogy ez a cél csak egy másik út kiindulópontja. Az életünk folyamán megszakítás nélkül járjuk az utunkat, néhol könnyebb, néhol nehezebb utakon. Némely szakaszon osztozunk az útban másokkal, van, hogy egyedül járjuk azt. Ha nem figyelünk oda az úton, könnyen eltekinthetünk az életünk mellett, úgy élve le azt, hogy észre sem vesszük.

Az út lépésekből építkezik. Minden lépés végtelen lehetőséget rejt egy újabb lépésre, s így tovább. Vajon mennyire figyelünk oda a lépteinkre? Látjuk-e egyáltalán, hogy hol járunk, vagy csak rohanunk iránytalanul? Érdemes feltenni magunknak e kérdéseket, mert egy túrán nagyon jól jön, ha a cél mellett képesek vagyunk kiélvezni az út minden egyes pillanatát.

Nincs más dolgunk csak figyelni!

A figyelmünk határozza meg érzéseinkét és érzelmeinket, ezért ha megtanulunk ügyesen figyelni, képesek lehetünk akár érzelem helyett értelemmel és bölcsességgel reagálni az úton elénk gördülő akadályokra. S nem csupán életkörülményeinken segíthetünk megfelelő odafigyeléssel, de a fejünkben is csodálatos rendet rakhatunk.

Ha kimozdulunk a természetbe, ne rohanjunk! Lassítsunk egy kicsit, vegyünk egy mély lélegzetet és nyugodjunk meg! Haladjunk tudatosan, és bátran álljunk meg olykor megcsodálni a természet meghívásait.

Mert a természet hív minket!

Fedezzük fel önmagunkat az úton, az erdőben vagy egy patakban! Ha szétnézünk egy hegytetőről nem látunk mást csak önmagunkat! A bennünk rejlő csodát, mely ott van mindenhol és mindenben, és ha nem rohanunk el mellette, az életünk minden egyes percében jelen lehet.

Ez adja a varázsát egy túrának, ettől válik egy túra valódi kikapcsolódássá, megismeréssé!

ZOLI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük